Συμπτωματα και διαγνωση

Ιανουάριος. 18, 2010. Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι η συσσώρευση αίματος στον ορθό – με τη μορφή σταγόνων στη λεκάνη ή στο χαρτί υγείας-, αν και η αιμορραγία συνήθως είναι σπάνια, υπάρχουν ενοχλήσεις κατά την αφόδευση. Το πιο χαρακτηριστικό είναι η ψηλάφηση των αιμορροΐδων στον ορθό, που επίσης μπορούν να πιεστούν με το χέρι από τον ασθενή.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα πιο συχνά συμπτώματα των αιμορροΐδων. Αν και κάθε άτομο μπορεί να τα παρουσιάσει με διαφορετικό τρόπο, υπάρχουν κάποια που είναι πολύ χαρακτηριστικά και είναι πάντα παρόντα:

Διάγνωση

Τα επεισόδια του προβλήματος των αιμορροΐδων γενικά εμφανίζονται και εξαφανίζονται σχετικά γρήγορα, αλλά αν το πρόβλημα επιμένει ή χειροτερεύει, ή αν υπάρχουν χαρακτηριστικά συμπτώματα όπως αίμα στα κόπρανα, προτείνεται να συμβουλευτείτε κάποιον γιατρό. Πρέπει να κάνετε αναλύσεις για να δείτε την πιθανότητα αναιμίας. Επειδή η αιμορραγία είναι το πιο συχνό σύμπτωμα των εσωτερικών αιμορροΐδων και εμφανίζεται επίσης σε διάφορους όγκους των εντέρου ή του ορθού, με σκοπό να βρείτε την πραγματική αιτία της αιμορραγίας, για παράδειγμά ένας καρκίνος, καλό είναι να κάνετε μια ειδική εξέταση που είναι μια εξερεύνηση της περιοχής και του παχέως εντέρου, μέσω ενός οργάνου που επιτρέπει την οπτική επαφή με τα συγκεκριμένα όργανα.


Κερδίστε 5€ για το καλωσόρισμα! Εγγραφείτε και απολαύστε ΗΔΗ τα 5€ έκπτωσης και πολλές άλλες προσφορές