Λειζερ

Μαρτίου. 8, 2010. Τα τελευταία 15 χρόνια η χρήση του λέιζερ στον τομέα της ιατρικής έχει λάβει γεωμετρική πρόοδο. Αν και ακόμη είναι μια μέθοδος αμφιλεγόμενη για το αν είναι αποδοτική, αφού κοστίζει πολύ και απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση, το χειρουργικό λέιζερ επιτρέπει μεγάλη ακρίβεια και καθαριότητα στις επεμβάσεις γιατί διευκολύνει την επέμβαση ακριβείας και σε βάθος – μέχρι 50 φορές πιο βαθιά από το ηλεκτρικό νυστέρι – προκαλώντας μικρή βλάβη στους γύρω ιστούς, πράγμα που επιτρέπει μια επέμβαση με λιγότερη αιμορραγία και μετεγχειρητική περίοδο λιγότερο επίπονη.

Υπάρχουν διάφοροι τύπου λέιζερ:

Hay diferentes tipos de láser

To λέιζερ με CO2 (τελευταίας γενιάς ) μεταδίδεται μέσω καθρέφτη και δε μπορεί να διαπεράσει τα υγρά. Είναι επιφανειακή η χρήση του και κόβει με πολύ καθαρό και ακριβή τρόπο, αλλά έχει μικρή ικανότητα εισχώρησης.

To λέιζερ με νεοδύμιο εισχωρεί πολύ καλά αλλά δεν κόβει με επαρκή τρόπο. Εισχωρεί στον ιστό και τον καίει. Διαπερνά τα υγρά και μεταδίδεται μέσω οπτικής ίνας.

To λέιζερ με αργό χρησιμοποιείται περίπου στις ίδιες περιπτώσεις με του νεοδυμίου, αλλά όταν διαπερνά πολύ λεπτές οργανικές δομές, επηρεάζει λιγότερο τους γύρω ιστούς.

Τελευταίο είναι το έγχρωμο λέιζερ που λειτουργεί με δόσεις και μέσω μια χρωματισμένης ίνας που το χρωματίζει κόκκινο. Χρησιμοποιείται ειδικά για τη θεραπεία καρκίνων, αγγειωμάτων και των λεκέδων του δέρματος.

Η επέμβαση με λέιζερ συχνά χρησιμοποιείται για όλες εκείνες τις αιμορροΐδες που δεν είναι ορατές, δηλαδή τις εσωτερικές και σταματά την ροή του αίματος καίγοντας τις φλέβες που μεταφέρουν το αίμα μέσω μιας ειδικής συσκευής.

Διαμάχη για τη χρήση του λέιζερ

με αυτά από άλλες ειδικότητες, δε φαίνονται να είναι , μέχρι στιγμής, τόσο εξακριβωμένα στην πρωκτολογία: κάποιοι ειδικοί αμφισβητούν τη χρήση του και καταγγέλλουν την πληροφόρηση εξαπάτησης. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε το παρακάτω λινκ

Recomendado

Aimorroides.com


Κερδίστε 5€ για το καλωσόρισμα! Εγγραφείτε και απολαύστε ΗΔΗ τα 5€ έκπτωσης και πολλές άλλες προσφορές