Χειρουργικες επεμβασεις

Μαρτίου. 23, 2010. Όπως συμβαίνει με οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση, οι επεμβάσεις για την εξάλειψη των αιμορροΐδων προϋποθέτουν είσοδο σε χειρουργείο, με τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία για τη νέκρωση της περιοχής, για να γίνει η αφαίρεση της πληγωμένης περιοχής, γενικά με νυστέρι. Είναι μια ακραία διαδικασία απαραίτητη μόνο σε περιπτώσεις 3ου και 4ου βαθμού, δηλαδή για αιμορροΐδες που έχουν υποστεί πρόπτωση. Όπως οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση, χρειάζεται μια περίοδο ανάρρωσης αρκετών εβδομάδων.

Όσον αφορά την μετεγχειρητική περίοδο, το σύνηθες είναι 2 με 3 εβδομάδες ανάρρωσης, επίπονης και πολύ ενοχλητικής. Η θεραπεία ολοκληρώνεται περίπου την 3η εβδομάδα αν η επέμβαση έχει πάει καλά. Στις περιπτώσεις αρκετών ασθενών λιγότερο τυχερών, ο πόνος μπορεί να διαρκέσει και μήνες. Επιπλέον, μπορεί να παρουσιαστούν αρκετές επιπλοκές κατά την περίοδο της θεραπείας που δε μπορείτε να μη λάβετε υπόψη σας, όπως λοιμώξεις, αιμορραγίες, πρήξιμο, κατακράτηση ούρων ( που χρειάζεται νέα επέμβαση για να θεραπευτεί) κτλ. Επιπλέον, αυτές οι διαδικασίες δεν εγγυώνται ότι οι αιμορροΐδες δε θα ξαναπαρουσιαστούν.

Έτσι λοιπόν, οι χειρουργικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη μείωση του μεγέθους των αιμορροΐδων είναι 4 ( αν και για το λέιζερ θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά στην ενότητα «ΛΕΪΖΕΡ»). Η επιλογή της μιας ή της άλλης εξαρτάται από τον τύπο των αιμορροΐδων και τα συμπτώματα που παρουσιάζουν:

Hay diferentes tipos de láser

Αιμορροϊδεκτομή: Όπως σε οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση, η αιμορροϊδεκτομή προϋποθέτει την είσοδό σας στο χειρουργείο και συνεπάγεται όλους τους κινδύνους αυτού. Χρησιμοποιείται τοπική αναισθησία για τη νέκρωση της περιοχής, για να γίνει η αφαίρεση της πληγωμένης περιοχής, γενικά με νυστέρι. Είναι η βασική χειρουργική επέμβαση για την εξάλειψη των αιμορροΐδων. Είναι μια ακραία διαδικασία μόνο για τις περιπτώσεις βαθμού 4, δηλαδή για αιμορροΐδες που έχουν υποστεί πρόπτωση. Όπως οποιαδήποτε άλλη χειρουργική επέμβαση, χρειάζεται μια περίοδο ανάρρωσης αρκετών εβδομάδων.

Κρυοθεραπεία: Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την τοπική ψύξη της περιοχής και την καταστροφή των αιμορροΐδων μέσω της εφαρμογής υγρού αζώτου, μειώνοντας ή εξαφανίζοντάς τις. Είναι επίπονο στις εξωτερικές αιμορροΐδες και προκαλεί εκκρίσεις από τον πρωκτό όταν γίνεται στις εσωτερικές αιμορροΐδες, γι αυτό και στις μέρες μας προτιμούνται άλλες μέθοδοι. Επιπλέον είναι πολύ συχνή η επανεμφάνιση.

Υπέρυθρη ακτινοβολία: Σε αυτή την τεχνική ο μη φυσιολογικός ιστός αφαιρείται με υπέρυθρη ακτινοβολία. Αυτό καταστρέφει τις πρωτεΐνες της περιοχής και προκαλεί την εξάτμιση του νερού από τα κύτταρα, μειώνοντας τη ροή του αίματος στην περιοχή που εφαρμόζεται. Έχει την ίδια αρχή με την περίδεση με λαστιχάκια. Στην περιοχή δημιουργείται μια μικρή ουλή που αποτρέπει την πρόπτωση του ιστού και γι αυτό μειώνει τα συμπτώματα. Χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός για την τοποθέτησή του στη βάση των αιμορροΐδων. Συχνά είναι απαραίτητη η εφαρμογή της θεραπείας 3 με 4 φορές και μπορούν να επαναλαμβάνονται κάθε 3 με 4 εβδομάδες. Αυτή η τεχνική είναι πολύ χρήσιμη για τη θεραπεία ασθενών με αιμορροΐδες πρώτου και δευτέρου βαθμού με ανεπαρκή ιστό για την εφαρμογή περίδεσης και σε εκείνες που έχει αποτύχει η ιατρική θεραπεία. Όμως, δεν εφαρμόζεται γενικά και έχει σαν επιπλοκή την δευτερεύουσα αιμορραγία. Μελετάται για τον καρκίνο του ορθού και σε αρκετούς ασθενείς με AIDS.

Λέιζερ: Τα τελευταία 15 χρόνια η χρήση του λέιζερ στον τομέα της ιατρικής έχει λάβει γεωμετρική πρόοδο. Αν και ακόμη είναι μια μέθοδος αμφιλεγόμενη για το αν είναι αποδοτική, αφού κοστίζει πολύ και απαιτεί μεγάλη εξειδίκευση, το χειρουργικό λέιζερ επιτρέπει μεγάλη ακρίβεια και καθαριότητα στις επεμβάσεις γιατί διευκολύνει την επέμβαση ακριβείας και σε βάθος – μέχρι 50 φορές πιο βαθιά από το ηλεκτρικό νυστέρι – προκαλώντας μικρή βλάβη στους γύρω ιστούς, πράγμα που επιτρέπει μια επέμβαση με λιγότερη αιμορραγία και μετεγχειρητική περίοδο λιγότερο επίπονη.

Έτσι λοιπόν εμείς, οι ειδικοί του Aimorroides.com, ισορροπώντας τα μέχρι εδώ εκτιθέμενα στοιχεία, πιστεύουμε ακράδαντα ότι σήμερα, ο πιο καλός τρόπος από όλους για τη θεραπεία των αιμορροΐδων, τουλάχιστον στην αρχή, είναι οι 100% φυσικές θεραπείες. Τα προϊόντα που συνθέτουν αυτές τις θεραπείες είναι πρώτης ποιότητας, τόσο στη σύστασή τους όσο και στα αποτελέσματα, χωρίς να γίνεται αναφορά στο ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή όχι μόνο για τη θεραπεία των αιμορροΐδων, αλλά και για την εξάλειψή τους. Παρουσιάζουν μια σχέση ποιότητας – τιμής πραγματικά ενδιαφέρουσα, είναι οικονομικά, με πολύ εύκολη και άνετη χρήση ( από το σπίτι σας) και με πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα. Για όλα τα παραπάνω το Aimorroides.com σας προτείνει αυτή τη θεραπεία με απόλυτη εμπιστοσύνη, αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι η ιδανική επιλογή πριν να δοκιμάσετε οποιαδήποτε άλλη θεραπεία πολύ πιο επίπονη και που απαιτεί χειρουργική επέμβαση μακράς διάρκειας και περίπλοκη, όπως οι χειρουργικές επεμβάσεις.


Κερδίστε 5€ για το καλωσόρισμα! Εγγραφείτε και απολαύστε ΗΔΗ τα 5€ έκπτωσης και πολλές άλλες προσφορές